top of page
gezond eten

Orthomoleculair consult

Een passend behandelplan voor uw kind

Orthomoleculair consult: Diensten

Voor wie?

Kinderen en jongeren tot 18 jaar

- Slaapproblemen
- Darmproblemen
- Huidproblemen
- Energieprobemen
- Zwak immuunsysteem
- Gedragsproblemen 
- ADHD
- Overprikkeling
- Mentale problemen

Orthomoleculair consult: Tekst

Behandelplan

Voorafgaand aan de afspraak ontvangt u twee vragenlijsten. In het intakegesprek zullen we de vragenlijsten doornemen en bekijken we de leefstijl en voeding van het moment. Eventueel wordt verder onderzoek aangeraden. Denk daarbij aan ontlastingsonderzoek, bloedtesten of andere vragenlijsten. Vervolgens stel ik een behandelplan op dat ik in het tweede consult met jullie zal bespreken. In dit plan leg ik uit welke tekorten er in het lichaam aanwezig zijn en hoe deze aan te vullen. Verder krijgen jullie veel tips zodat alle adviezen goed toepasbaar worden in jullie situatie. Zo is elk behandelplan uniek voor elk kind.

Orthomoleculair consult: Tekst

Global Diagnostics

De Global Diagnostics (GD) is een systeem dat de energetische structuren van het lichaam nauwkeurig meet. Deze effectieve meetmethode biedt ondersteuning bieden om tot het juiste behandelplan te komen. De GD meet de energetische toestand van vitale organen, botten, spieren en zenuwen. Het meet ook de aanwezigheid van bacteriën, virussen en parasieten. Daarnaast geeft het een indicatie voor bepaalde voedingstekorten (bv. omega 3, b12 & zwavel). 

Deze meting duurt ongeveer 8 minuten. Via twee elektrodes op de enkels wordt uw kind aangesloten op de apparatuur. Alleen de sokken en schoenen moeten hiervoor uit. 

Orthomoleculair consult: Tekst

Neurotransmitters

Neurotransmitters zijn signaalstoffen in het brein. Deze zorgen ervoor dat iemand zich kan concentreren, prikkels kan verwerken en snel kan denken.


Bij elk consult zal er gekeken worden naar de werking van de neurotransmitters. In het behandelplan zal advies gegeven worden en kijken we samen hoe het kan dat bepaalde neurotransmitters (op dit moment) onvoldoende functioneren. Met voeding-, leefstijl- en suppletieadviezen gaan jullie vervolgens aan de slag om ervoor te zorgen dat de neurotransmitters weer optimaal gaan functioneren.

Orthomoleculair consult: Tekst
bottom of page